Brasiliansk forbund bakker Zico op i præsidentvalgkamp

Det kan blive en række af de største fodboldstjerner fra 1980'erne, der til februar skal kæmpe om at efterfølge schweizeren Sepp Blatter som præsident for Det Internationale Fodboldforbund (Fifa).

Franskmanden Michel Platini har bekræftet sit kandidatur, argentineren Diego Maradona har ytret ønske om at blive en del af det nye Fifa, og nu er brasilianeren Zico også kommet et skridt nærmere i valgkampen.

Han har sendt et brev til Brasiliens fodboldforbund, CBF, hvor han bad om opbakning til at stille op til præsidentvalget, og svaret fra CBF er positivt. Zico skal nu have opbakning fra yderligere fire nationale forbund for at kunne stille op.

- Zico har vores støtte til at gå efter sit kandidatur. Får han de fire andre underskrifter, vil CBF bakke op om hans ansøgning, siger CBF's præsident, Marco Polo Del Nero, i en udtalelse.

Zico glæder sig over udmeldingen og kalder det en kickstart til sin valgkampagne.

62-årige Zico var fra 1976 til 1986 en stor stjerne på Brasiliens landshold, og siden 1999 har han været træner for en række landshold og klubhold.

26. oktober er sidste frist for officielt at melde sig som kandidat til præsidentposten. Ud over Platini har også den sydkoreanske forretningsmand Chung Mong-joon officielt meldt sig som bejler.

/ritzau/

Dagens Gossip