Brasiliansk storsejr over Frankrig

Det var ikke kønt, men det virkede. På tre mål i anden halvleg slog Brasilien Frankrig og fik dermed visket pletten væk efter 21 år uden sejre mod Les Bleus.

Oscar, Hernanes og Lucas sørgede for de tre mål, som giver Brasilien lidt selvtillid inden Confederations Cup, som begynder i weekenden. Sejren falder på et tørt sted for landstræner Luiz Felipe Scolari, hvis mandskab inden kampen mod Frankrig kun havde en sejr i seks kampe.

Et tandløst fransk landshold, der i onsdags tabte 0-1 til Uruguay, truede ikke for alvor Julio Cesars mål.

- Vi havde hverken hovedet eller benene. Vi spillede godt i 20 minutter mod Uruguay og i en kort periode mod Brasilien. Selv i modgang burde vi kunne spille bedre, sagde en skuffet fransk landstræner Didier Deschamps til den franske TV-kanal TF1.

51.000 tilskuere var på plads på Arena Gremio, der i øvrigt ikke er blandt de stadioner, der bliver brugt under VM næste år. Men de blev vidne til to hold, der havde mere travlt med at neutralisere hinanden end at skabe noget fremad banen.

På banen var det kun Oscar, der viste noget kreativt, mens Barcelonas nyindkøb, den ombejlede angriber Neymar, havde det svært over for det franske forsvar.

Først efter 54 minutter kom forløsningen, da Oscar elegant afsluttede på Freds oplæg på tværs af feltet. Først med fem minutter tilbage fik indskiftede Hernanes fordoblet føringen med et skud fra kanten af feltet, mens Lucas i overtiden gjorde det til 3-0.

- Vi er stadig ved at spille holdet sammen. Vi arbejder alle sammen på at få et konkurrencedygtigt mandskab, som vinder kampe, sagde Scolari efter kampen.

Det får han lejlighed til at bevise på lørdag, hvor Brasilien spiller første kamp i Confederations Cup mod Japan. Hjemmeholdets øvrige modstandere i gruppespillet er Mexico og Italien.

Turneringen kommer til at virke som en naturlig generalprøve for arrangørerne af næste års VM - både på og uden for banen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip