Brasilianske betjente får 156 års fængsel for fængselsmassakre

I alt mistede 111 indsatte livet i massakren, og ifølge anklageren blev de fleste af dem skudt på tæt hold.

De 23 betjente - hvoraf de fleste nu er pensioneret - stod oprindeligt tiltalt for at have dræbt 15 indsatte, men efterfølgende kom det frem, at to af ofrene sandsynligvis var blevet dræbt af en gruppe medfanger.

Optøjerne begyndte 2. oktober 1992 efter et skænderi mellem to indsatte. Skænderiet udviklede sig hurtigt til slagsmål mellem rivaliserende bander i Carandiru-fængslet, der på det tidspunkt var et af Sydamerikas største fængsler med 10.000 indsatte.

»Vi havde aldrig troet, at de (fængselsbetjentene, red.) ville komme ind og begynde at dræbe tilfældige mennesker, eftersom det var langt fra alle, der havde tilsluttet sig oprøret,« fortæller tidligere fange Jacy de Oliveira til BBC.

»Betjentene begyndte at skyde alle omkring sig. Hvis du kiggede en betjent i øjnene, var du død,« tilføjer han.

Fængselsbetjentenes forsvarsadvokat, Ribeiro de Souza, argumenterede under retssagen for, at betjentene blot gjorde deres pligt, og at de handlede i selvforsvar, eftersom mange af de indsatte var bevæbnede.

Mange flere af de fængselsbetjente, der var involveret i massakren, forventes i løbet af de kommende måneder at blive stillet for en dommer.

Forsvarsadvokat Ribeiro de Souza oplyser, at de 23 betjente vil appellere dommen. Tre andre fængselsbetjente blev frikendt under retssagen.

Carandiru-fængslet blev lukket i 2002, kort tid efter at indsatte i 27 fængsler rundt om i Sao Paulo i et koordineret oprør holdt tusindvis af besøgende som gidsler.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip