Brasilianske myg bærer på ny virus: Kan være VM's skyld

En ny virus har fundet vej til myg i Brasilien, så man skal være ekstra opmærksom, hvis et myggestik medfører mere end bare kløe.

Hvor denguefeber og virussygdommen chikungunya begge er sygdomme, der længe er blevet sat i forbindelse med brasilianske myg, har en lignende virus sneget sig ind i landet, oplyser sundhedsmyndighederne i Brasilien ifølge nyhedsbureauet dpa.

Det drejer sig om den såkaldte Zika-virus, og den menes ifølge dpa at være kommet til landet i forbindelse med VM i fodbold sidste sommer, da virussen hidtil kun er blevet registreret i tropiske dele af Afrika, Sydøstasien og på øer i Stillehavet.

Zika medfører ligesom denguefeber og chikungunya feber og hovedpine, men sygdommen er ikke lige så farlig.

Ifølge Statens Serum Institut minder Zika om en mild infektion af denguevirus. Alvorlige tilfælde af sygdommen er ligeledes sjældne.

Ved denguefeber får de fleste ofre influenzalignende symptomer. En særlig ondartet afart af sygdommen giver indre blødninger og kan i sidste ende føre til døden.

Virussygdommen chikungunya forårsager udslæt, feber og ledsmerter. Ifølge Sundhed.dk går sygdommen som regel over af sig selv igen.

Rejsende i Sydamerika opfordres på grund af de tre smitsomme sygdomme til at være varsomme og beskytte sig mod myg, da der hverken er vaccine mod denguefeber, Zika- eller chikungunyavirus.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip