Brasilien med dansk træner vinder VM-guld

De brasilianske håndboldkvinder - trænet af danske Morten Soubak - kunne søndag juble som nykårede verdensmestre.

Brasilianerne vandt 22-20 i finalen over Serbien efter pauseføring på 13-11.

De serbiske værter fik en fantastisk opbakning fra mere end 20.000 tilskuere i Kombank Arena i Beograd, men lige lidt hjalp det.

Efter en meget lige indledning på kampen trak brasilianerne en smule fra i slutningen af første halvleg og førte med to mål ved pausen.

Og sydamerikanerne fortsatte i begyndelsen af anden halvleg med at blæse af sted. 13-11 blev til 16-11, og serberne havde i den grad ryggen mod muren.

Men håbet var ikke væk. Og voksede kun i takt med, at den serbiske målvogter Katarina Tomasevic fandt den ene flotte redning efter den anden frem. Tilskuerne vejrede morgenluft. De serbiske spillere ditto.

Brasilien gik i stå og kunne end ikke score på straffekast. To gange i træk brændte ellers træfsikre Alexandra Nascimento, og så blev 11-16 til 14-16 for serberne.

Den danske landstræner hos brasilianerne - Morten Soubak - tog timeout for at bryde serbernes rytme og give sine egne spillere en opsang, men det hjalp ikke, og så blev det 15-16.

Sydamerikanerne var rådvilde, selv om de fik hjælp af to dumme serbiske udvisninger, hvorfor Brasilien var seks mod fire i det åbne spil. Men serberne holdt sig tæt på brasilianerne, og med fem minutter igen fik serberne udlignet til 19-19.

Tavlen viste 20-20 med under tre minutter igen, og brasilianerne var en spiller i undertal. Alligevel endte det med samba-triumf. Serberne kunne ikke stå for presset i slutfasen, og så kunne de brasilianske kvinder juble over en historisk triumf.

Brasilianerne vandt også over serberne i den indledende gruppe - dengang med 25-23.

Dermed gik Brasilien igennem VM uden at tabe en eneste kamp. Kun Ungarn var tæt på i kvartfinalen, hvor brasilianerne måtte ud i to gange forlænget spilletid, inden de kunne juble.

Danmark vandt tidligere søndag VM-bronze.

/ritzau/

Dagens Gossip