Brasilien sniger sig i kvartfinalen efter straffedrama

29/06/2014

Brasilien fortsætter jagten på sit sjette VM-guld, men VM-værterne legede gevaldigt med ilden i 1/8-finalen mod Chile lørdag aften.

Der skulle straffesparkskonkurrence til, før jublen kunne bryde løs på stadion, og hvis Chiles indskiftede Mauricio Pinilla havde scoret på sit overliggerdrøn 15 sekunder før tid, havde favoritterne været ude af turneringen.

I stedet blev det 1-1 efter den forlængede spilletid, og det hele blev først afgjort, da Gonzalo Jara sendte Chiles femte straffespark på stolpen.

Det blev udgangen på en kamp, der startede hæsblæsende, men endte som en nervøs forestilling, hvor to trætte hold var skrækslagne for at lave fejl.

Nu har brasilianerne seks dage til at komme til kræfter inden kvartfinalen mod enten Colombia eller Uruguay i Fortaleza på fredag.

Brasilien har tre gange slået Chile ud af et VM, og i begyndelsen af kampen så det da også ud til at glide let for værterne, der efter 18 minutters spil udnyttede deres klare højdefordel til at bringe sig foran med 1-0.

Thiago Silva snittede en hjørnesparksbold videre til sin forsvarsmakker David Luiz, der scorede med en høj knæløftning.

Men hjemmeholdet udnyttede ikke den gode start til at køre chilenerne over. Tværtimod overtog Chile kontrollen med kampen i en hektisk atmosfære, hvor to aggressive hold gik til stålet.

Chile-træner Jorge Sampaoli har et mandskab med stor selvtillid, og det var imponerende at se chilenerne spille det brasilianske forsvar tyndt med heftige dybdeløb.

Det var en solid respons på Brasiliens føringsmål, og gæsterne fik belønning med 1-1-udligningen efter en god halv time.

Hulk mistede bolden, så Eduardo Vargas kunne finde Alexis Sánchez med en tværpasning. Barcelona-manden var helt fri i feltet og passerede Julio Cesar med et velplaceret, fladt skud, inden Thiago Silva kunne nå at tackle.

Det blev mere forsigtigt efter pausen, hvor begge hold trak i bremsen i nervøsitet for at blotte sig bagude.

Hulk troede, at han havde bragt Brasilien foran, da han tæmmede bolden i feltet og sendte den i nettet, men efter dommer Howard Webbs opfattelse havde den store Zenit-angriber overarmen på bolden.

Men i takt med, at Neymar efterhånden gled ud af kampen, blev der langt mellem de brasilianske målchancer, og Julio Cesar måtte hive en fantomredning frem for at forhindre, at værterne kom bagud på Charles Aránguiz' afslutning midt i anden halvleg.

I den anden ende viste den kommende Barcelona-keeper Claudio Bravo sig på ny ferm på stregen, da Hulk i slutfasen afsluttede knaldhårdt, og så måtte de to hold i forlængelse.

Spillerne var segnefærdige i Belo Horizontes hede, så kampens kvalitet faldt for hvert minut, der gik, og til sidst ventede man bare på straffesparkskonkurrencen.

Willian og Hulk brændte for Brasilien, Mauricio Pinilla og Alexis Sánchez gjorde det samme for Chile, inden Jara stod for den ufrivillige afgørelse.