Brasilien: Spanien er ikke favorit

Brasilien har det, der skal til, for at besejre de regerende verdens- og europamestre fra Spanien.

Det siger den brasilianske landstræner, Luiz Felipe Scolari, forud for søndagens lækkerbisken af en finale i Confederations Cup mellem de to fodboldstormagter.

- Vi har fra starten drømt om at komme til finalen og vinde den, siger han om opgøret, der finder sted på det mytiske Maracanã-stadion i Rio de Janeiro.

- Jeg betragter ikke Spanien som favoritter. I de sidste seks år har de trængt sig på og vundet så mange titler ved nærmest at sende det samme hold på banen, og det kan være en fordel, siger han ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Men vi har noget vigtigt i Brasilien, og det er, at vi har etableret en troværdighed hos vores fans ved at nå finalen, tilføjer Scolari.

Han mener, at holdet nu har lukket munden på sine kritikere - blandt andre landets største spiller gennem tiderne, Pelé - som før turneringen tvivlede på, at de femdobbelte verdensmestre kunne slå de bedste konkurrenter.

Den spanske midtbanespiller Xavi Hernandez kalder Brasilien for det "bedste hold i fodboldens historie" og glæder sig til søndagens opgør.

- Jeg ser virkeligt frem til det. Det er en finale mod Brasilien, i Brasilien, på Maracanã. Hvis jeg skulle vælge en kamp, så ville det være den her, siger han ifølge nyhedsbureauet dpa.

Confederations Cup kaldes også for mini-VM og betragtes som en generalprøve forud for verdensmesterskaberne i fodbold næste år, der også spilles i Brasilien.

/ritzau/

 

Dagens Gossip