Brasilien var Spanien overlegen

Det brasilianske fodboldlandshold bankede natten til mandag dansk tid overraskende de regerende europa- og verdensmestre fra Spanien i finalen ved Confederations Cup.

Brasilien vandt 3-0 i en guldkamp, hvor der både blev uddelt rødt kort og skudt fra 11-meter-pletten.

Allerede efter to minutter gik det galt for de spanske stjerner. Brasiliens Fred sendte bolden i nettet, og fodboldfesten var i gang for hjemmeholdets fans på det kendte Maracaña-stadion i Rio de Janeiro.

Kort før pausen hamrede den nyindkøbte FC Barcelona-stjerne Neymar bolden op under overliggeren med et kraftfuldt venstrehug, og Brasilien gik til pause med en 2-0-føring.

Men tiden i omklædningsrummet hjalp ikke Spanien, som virkede trætte i benene efter torsdagens semifinaleopgør mod Italien - en kamp, der blev afgjort efter straffesparkskonkurrence.

Cirka to minutter efter pausen scorede Brasiliens Fred sit andet mål. Kort tid efter fik Spanien chancen for at komme tilbage i opgøret på et straffespark, men Sergio Ramos missede målet.

Den forfærdelige fodboldaften blev fuldendt for Spanien i det 68. minut, da Gerard Piqué fik det røde kort. Han kom for sendt i en tackling mod Barcelona-holdkammeraten Neymar og måtte forlade banen.

Spanien var inden opgøret ubesejret i 29 kampe, hvor der har været noget på spil. Sidste nederlag var i åbningskampen ved VM i Sydafrika i 2010, hvor holdet tabte 0-1 til Schweiz.

De brasilianske fodboldfans har derimod i de seneste år mistet troen på deres landshold. Derfor var finalesejren vigtig for sambalandet, som afholder VM næste år.

Confederations Cup kaldes også for mini-VM og betragtes som en generalprøve forud for verdensmesterskaberne i fodbold i 2014.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip