Brasilien vil annullere Costas statsborgerskab

Bølgerne går højt i Brasilien, efter at angriberen Diego Costa tirsdag erklærede, at han i fremtiden vil spille for det spanske fodboldlandshold.

Topscoreren spillede ellers tidligere på året to landskampe for Brasilien, men da det ikke drejede sig om betydende kampe med point på spil, er han fri til at skifte til Spanien, hvor han siden i sommer har haft statsborgerskab.

Den beslutning har de taget så ilde op i det brasilianske fodboldforbund (CBF), at man nu vil arbejde på at tage Costas brasilianske pas fra ham.

- Præsidenten for CBF har bemyndiget mig til at indlede en sag hos justitsministeriet om at annullere det statsborgerskab, som Costa har frabedt sig ved sit afbud, siger juridisk konsulent hos CBF Carlos Eugenio Lopes ifølge dpa til den brasilianske avis O Globo.

25-årige Diego Costa er født og opvokset i Brasilien, men har aldrig spillet professionel fodbold i landet.

Han rejste som 17-årig til Europa og har siden 2007 spillet for forskellige spanske klubber. Han er i øjeblikket topscorer i den spanske liga med 11 mål i 10 kampe for Atlético Madrid.

Ifølge O Globo har CBF-præsident José Maria Marin nu erklæret Costa "persona non grata" på det brasilianske landshold efter angriberens kærlighedserklæring til Spanien.

/ritzau/

Dagens Gossip