Brasiliens politiske elite fedtes ind i olieskandale

Skrevet af admin

07/03/2015

Mest læste i dag

En række af Brasiliens toppolitikere er blevet fedtet ind i en igangværende korruptionsskandale i det statslige olieselskab Petrobras.

Landets højesteret begyndte fredag at efterforske i alt 54 personer, heriblandt 22 kongresmedlemmer og 12 senatorer. Det drejer sig blandt andet om formændene for begge kamre i parlamentet.

Brasiliens præsident, Dilma Rousseff, er ikke en del af undersøgelsen, men alle andre politikere fra regeringskoalitionen med undtagelse af én bliver gransket, oplyser en talsmand fra højesteretten.

Øverst på listen står Renan Calheiros, der er formand for Senatet, og Eduardo Cunha, der er formand for deputerkammeret. De er begge medlemmer af partiet PMDB, som efter valget sidste år er præsident Rousseffs vigtigste koalitionspartner.

Skandalen i Petrobras blev kendt for et år siden, da en tidligere direktør fortalte myndighederne om en række uregelmæssigheder i håbet om at slippe med en mild straf.

De mange toppolitikere anklages for at have taget imod bestikkelse til en samlet værdi af 3,8 milliarder dollar (26 milliarder kroner) over en periode på 10 år i forbindelse med en række oppustede kontrakter mellem Petrobras og lang række andre selskaber.

Dilma Rousseff blev genvalgt som præsident for fire måneder siden, og hendes førsteprioritet er at få sat skub i en økonomi, der stagnerer. Men skandalen i Petrobras kan få alvorlige konsekvenser for regeringen, fordi hun er afhængig af PMDB.

/ritzau/Reuters