Brasiliens præsident: Min rigsretssag er suspenderet

Skrevet af admin

09/05/2016

Dagens topnyheder

Brasiliens præsident, Dilma Rousseff, siger, at en rigsretssag mod hende er suspenderet, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Under en tale til tilhængere siger præsidenten, at hun har modtaget ubekræftede oplysninger om, at rigsretssagen mod hende er stoppet.

- Jeg kender ikke konsekvenserne. Vær forsigtig med det, siger hun til trofaste støtter og opfordrer dem til at forsvare demokratiet, rapporterer AFP.

Kort forinden oplyste avisen Folha de S. Paulo, at den fungerende formand for underhuset, Waldir Maranhao, har annulleret en afstemning fra 17. april om at stille Rousseff for en rigsret.

Han siger, at der var proceduremæssige fejl i forbindelse med afstemningen.

Rousseff anklages for at have fiflet med statsbudgettet for 2014. Hun nægter, at hun har foretaget sig noget forkert.

Hvis oplysningen om, at afstemningen er suspenderet, viser sig korrekt, vil den uden tvivl skabe forvirring og vrede, kun to dage før Senatet skal stemme om at stille præsidenten for en rigsret.

Rousseff er anklaget for ulovligt at have sikret sig finansiering til sit budget i 2014.

Selv om al fokus i Brasilien lige nu er på korruption i regeringen og det brasilianske parlament, så er det ikke en del af anklagen mod præsidenten.

Den famøse afstemning i underhuset om at stille Rousseff for en rigsret fandt sted 17. april. Her sagde et meget stort flertal ja til at stille præsidenten for en rigsret.

Det foregik ved en afstemning, hvor hvert enkelt parlamentsmedlem blev bedt om at stille sig op og fortælle, hvordan de stemte.

/ritzau/