Bravo Tours dropper Lesbos-ferier på grund af flygtninge

Det danske rejsebureau Bravo Tours vil næste år ikke sende turister på charterferie til den græske ø Lesbos.

Det skyldes ifølge selskabet en svag interesse fra kunderne, efter at tusindvis af flygtninge over længere tid hver dag er ankommet til øen, der ligger tæt på Tyrkiet.

- Efterspørgslen er ganske enkelt for vigende, og derfor har vi valgt at holde en pause i sommeren 2016, siger Stig Elling, rejseambassadør for Bravo Tours, i en pressemeddelelse.

Grækenland har i år modtaget langt over 500.000 flygtninge og migranter fra primært Mellemøsten og Afrika.

En stor del af dem er ankommet til Lesbos i både, og i perioder er over 3000 kommet til øen dagligt.

Det har gjort øen, der i årevis har været et populært rejsemål for mange europæere, til første stop for mange flygtninge, der håber på at komme videre til andre europæiske lande.

- Næste sommer bliver det ikke muligt, men jeg håber for alle, at den ulykkelige situation snart er ovre, og så vender vi naturligvis gerne tilbage, siger administrerende direktør i Bravo Tours Peder Hornshøj.

I sommer forklarede en lang række danske rejsearrangører ellers, at de ikke kunne mærke, at flygtningesituationen lagde en dæmper på danskernes rejselyst.

- Salget ligger i år ti procent over, hvad det gjorde på samme tidspunkt sidste år. Selv til Lesbos. 70 procent af vores rejser til Lesbos er solgt, og danskerne er ikke gået i baglås over omtalen af flygtninge, sagde kommunikationschef i Spies Torben Andersen i juli til Kristeligt Dagblad.

Siden er intensiteten af flygtningestrømmen taget til, og det får altså nu Bravo Tours til at fjerne Lesbos som sommerrejsemål næste år.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip