Bred aftale på plads om Københavns letbane

Dermed er statens samlede investering i letbanen nu på mere end 1,7 milliarder kroner, og næste skridt i realiseringen af letbanen kan tages, oplyser Transportministeriet.

»Jeg er meget tilfreds med, at forligskredsen nu har givet mig mandat til at indgå en aftale med kommunerne i Ringby-samarbejdet og regionen om en letbane i Ring 3 i hovedstadsområdet,« siger transportminister Henrik Dam Kristensen (S) i en pressemeddelelse.

»Letbanen er et visionært projekt, som vil kunne bidrage kraftigt til at løfte den kollektive trafik rundt om København,« siger han.

Den brede politiske aftale indeholder desuden en udmøntning af puljen til bedre fremkommelighed for busser, udmøntning af puljen til mere cykeltrafik og en smidiggørelse af modulvogntogsordningen, som den hedder.

»Med aftalen i dag sætter vi også gang i en mængde konkrete cykel- og busprojekter rundt i hele Danmark. Dermed fortsætter vi indsatsen for at styrke miljøvenlige og sunde transportformer,« siger transportministeren.

Han skal nu forhandle med Region Hovedstaden og de kommuner, der bliver påvirket af letbanen, om den konkrete udformning af projektet.

Dagens Gossip