Bred aftale sikrer stærke erhvervsakademier

Aftalen skal styrke erhvervsakademierne, som blev oprettet i 2009, og slå deres profiler fast som uddannelsesinstitutioner, hvor de studerende får både viden og jord under neglene med praktisk relevant arbejde, og som samarbejdspartnere til små og mellemstore virksomheder i lokalområdet.

»Jeg er rigtig glad for, at et så massivt flertal i Folketinget bakker op om erhvervsakademierne og deres meget centrale rolle i det videregående uddannelsessystem som dem, der leverer arbejdskraft på det tekniske og merkantile område med de korte og mellemlange uddannelser,« siger minister for forskning, innovation og videregående uddannelser Morten Østergaard (R).

Er du eksempelvis håndværker, kan du på erhvervsakademierne bygge to år oven på dine nuværende kompetencer for at blive endnu mere attraktiv for arbejdsmarkedet. Og det er den helt rigtige vej, som akademierne har vist sig at mestre, lyder det fra Morten Østergaard.

Med aftalen får akademierne tre »klap på skulderen« af politikerne, forklarer han; De kan fortsætte med at uddanne på bachelorniveau; De får nye, mindre bestyrelser, som udelukkende skal varetage den enkelte institutions interesser; Og de får et klart mandat til at stå for at overføre viden til de små og mellemstore virksomheder i nærheden.

»Vores evaluering viser, at det er en sektor, der er vokset med opgaven og er klar til at stå på egne ben - også uden binding til andre dele af uddannelsessystemet. Denne aftale er derfor dels en ros for det arbejde, de har gjort, men også et signal om, at vi har store forventninger til, at de løfter opgaven med at være hurtigst reagerende på de lokale arbejdsmarkedsbehov for veluddannet arbejdskraft,« siger uddannelsesministeren.

Den politiske aftale giver ikke flere penge i erhvervsakademiernes kasser, men til gengæld et bredt flertal, så »de ikke skal frygte, at de bliver tvangssammenlagt med andre uddannelsesinstitutioner«.

Dagens Gossip