Bredsdorff er bekymret for dansk defensiv

Den tidligere assistenttræner på det danske håndboldlandshold, Peter Bredsdorff-Larsen, er usikker på, om det danske forsvar er godt nok i forhold til at nå til tops ved EM på hjemmebane.

- Jeg synes stadig ikke, at vi har set de defensive svar, som egentlig også blev efterladt ubesvarede ved VM i Spanien, hvor Kasper Nielsen måtte indkaldes undervejs.

- Den defensive tryghed hænger på få skuldre - herunder ikke mindst Niklas Landin, som på det seneste har kompenseret for en ikke alt for overvældende dansk defensiv, mener Bredsdorff.

- Det danske mandskab har masser at have selvtilliden i rent angrebsmæssigt. Der er jeg ikke bekymret, for der har vi så mange kort at spille ud. Vi har en enorm bredde i angrebet.

- Men der hvor vi stadig savner og leder efter substansen, det er i det rent defensive. Så på den måde synes jeg, at vi har set et stærkt offensivt hold, men med forbedringsmuligheder defensivt, fortsætter han.

Ved VM i Spanien for et år siden, hvor det blev til VM-sølv, valgte landstræner Ulrik Wilbek at hasteindkalde forsvarsspecialisten Kasper Nielsen. Han har dog ikke været formstærk nok til at komme med i truppen denne gang.

- Jeg siger ikke, at Kasper Nielsen er løsningen. Jeg peger bare på, at der er en stribe nøglepersoner, som er helt nye i denne sammenhæng.

- Klaus Thomsen er slutrundedebutant, vi har Michael Knudsen tilbage, vi har Thomas Mogensen tilbage, vi har Mads Christiansen tilbage.

- Det er nærmest kun René Toft, der er en søjle, som er den eneste gennemgående figur ved de seneste mange mesterskaber. Sammen med Mikkel Hansen på venstreback og Landin i målet.

- Det er også dem, som fremstår mest troværdige rent defensivt. Men det bliver spændende at følge, lyder det fra Wilbeks tidligere højre hånd.

- Udfordringen er, at det er tvingende nødvendigt, at defensiven udvikler sig i takt med modstanden. Det er ikke sikkert, at vi får alle svarene i den indledende runde, som vi gjorde ved VM i Spanien.

- Ved VM overlevede defensiven i den fase af turneringen. Det er efterhånden, som turneringen skrider frem, at defensiven skal vokse med opgaven. Der er slet ingen tvivl om, at det er der, det hele bliver afgjort, fastslår Bredsdorff.

Danmark møder Makedonien søndag aften i holdets første kamp ved EM.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip