Breivik er skuffet over sin mor: Hun burde være stolt af mig

Anders Breivik kan ikke forstå, hvorfor hans mor ikke var mere stolt af ham. Det kom frem i denne uge under den retssag, som Breivik har anlagt mod den norske stat.

Det skriver VG.

- Breivik er ikke sikker på, at han ønsker mere kontakt med moderen, fordi hun ikke er mere stolt af ham. Hun burde være den stolteste mor i hele Europa, har Anders Breivik udtalt ifølge et notat fra fængslet.

Læs mere: Anders Breivik får lov til at sulte ihjel, hvis han ønsker det

I en periode havde Anders Breivik efter sigende ønsket at afbryde besøgene fra sin mor. De to havde dog jævnligt kontakt via telefonsamtaler.

Efter moderen blev syg, fik Breivik udvidet telefontid, og fængslet organiserede transport fra sygehuset, så hun kunne besøge ham.

Læs mere: Anders Breivik heilede ved retssag mod den norske stat

Anders Breivik hævder, at han tager skade af at sidde i fængsel. En stor del af tiden sidder han i isolation. Derfor har han lagt sag an mod den norske stat og anklager dem for at bryde menneskerettighederne.

Anders Breivik blev dømt til 21 års fængsel i 2012. Det er dog en forvaringsdom, så den kan forlænges. Breivik blev erklæret rask og dermed egnet til at afsone en normal straf i fængsel.

Anders Breivik vakte straks opsigt, da retssagen begyndte tirsdag morgen. Så snart, han fik sine håndjern af, strakte han nemlig sin arm op i en nazihilsen.

I alt 77 personer mistede livet ved Breiviks to attentater i Norge tilbage i 2011.
 

Følg Dagens Politirapport for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip