Breivik får lov til at studere i fængslet

»Der er ingen speciel dramatik i det her. Det er måden, vi arbejder på i kriminalforsorgen, at særligt krævende indsatte af og til bliver flyttet mellem forskellige anstalter,« siger vicedirektør i det norske Kriminalomsorgsdirektoratet, Jan Erik Sandlie, til NRK.

Fængselsleder ved Skien fængsel, Karl Gustav Knutsen, bekræfter over for varden.no, at Anders Behring Breivik nu får lov til at låne de fagbøger, han mangler for at kunne studere statskundskab.

»Alle som sidder i fængslet her i Skien har ret til at studere eller holde sig beskæftiget med noget forefaldende arbejde,« siger fængselslederen og tilføjer:

»Breivik skal nu til en samtale med skolen, og det foregår på en helt uproblematisk måde. Det bliver for ham, som det er med andre indsatte. Den eneste forskel er, at han får lov til at studere i sin celle.«

Nordmanden vil ifølge fængselslederen få tildelt et arbejdsrum, hvor hans bøger vil stå. Derudover vil han, selvom han ikke er berettiget undervisning, dog modtage vejledning, så han ved, hvordan han skal gribe opgaven an.

Det er ukendt, hvor længe Anders Behring Breivik bliver siddende i fængslet i Skien i denne ombæring.

Dagens Gossip