Breivik-sympatisør risikerer fængsel på op til to år

Sagen kommer for Retten i Kolding torsdag.

Den 44-årige er tiltalt for at have udtrykt støtte til terroraktionen ved, at han på Breiviks profil på Facebook skrev: »Vi elsker dig, Anders Breivik. Stå på hail and kill manowar«.

Desuden er manden tiltalt for at have forsøgt at plante et falsk bevis, idet han efter terrorhandlingerne sendte en sms til Anders Breiviks telefon, hvor der stod: 22.07.2011 kl. 12.45. Stå på Anders, med venlig hilsen fra din ven«.

Anklagemyndigheden vurderer, at manden dermed forsøgte at få politiet til at tro, at han havde kommunikeret med Breivik inden bombesprængningen tidligere samme dag i Oslos centrum. Det skulle medføre, at den 44-årige blev »undergivet strafferetlig forfølgning for et forhold, som han ikke havde begået eller medvirket til at begå«, fremgår det af anklageskriftet.

Det tredje forhold, manden er tiltalt for, rækker tilbage til april 2009, da den 44-årige lod sig fotografere poserende med en militærriffel, som han ikke havde tilladelse til at bruge. Efterfølgende blev billedet brugt som den tiltaltes profilbillede på Facebook.

Anklagemyndigheden går efter at få manden idømt en fængselsstraf. Strafferammen for at udtrykke støtte til en forbrydelse går på bøde eller fængsel i op til to år.

Den 44-årige nægter sig skyldig i anklagerne, oplyser hans forsvarer, Gitte Juul Jensen. Retten har afsat en halv dag til sagen, og der er indkaldt to vidner.

Dagens Gossip