Breivik truer med sultestrejke: Kræver nye computerspil

Skrevet af admin

14/02/2014

Dagens topnyheder

Anders Breivik truer med at indlede en sultestrejke, hvis han ikke får opfyldt en række krav, der kan "lindre de tortur-agtige betingelser", han lever under, skriver han i et brev til nyhedsbureauet AFP.

Den højreorienterede Breivik, der dræbte 77 personer i Oslo og på øen Utøya 22. juli 2011, sendte en liste med 12 krav til fængselsmyndighederne i november sidste år.

Kravene skal ifølge Breivik selv lindre de "tortur-agtige" betingelser, han lever under, mens han afsoner sin 21 års fængselsstraf.

Kravene omfatter bedre betingelser for hans daglige gåtur og retten til at kommunikere mere frit med folk uden for fængslet.

Et mere specielt krav lyder på, at han vil have sin Playstation 2 opgraderet til en Playstation 3 "med adgang til flere voksen-spil, som jeg selv kan vælge", skriver Breivik.

Han begrunder sine krav med, at han har ret til en bredere vifte af aktiviteter end andre fængslede, fordi han - af sikkerhedsmæssige årsager - ikke har kontakt til de andre i fængslet.

- Sultestrejken vil ikke slutte, før justitsministeren og formanden for KDI (de norske fængselsmyndigheder, red.) holder op med at behandle mig værre end et dyr, skriver Breivik.

Breivik kræver også en fordobling af sin ugentlige udbetaling på 300 norske kroner. Pengene skal dække udgifter til frimærker og kuverter til de mange folk, han har korrespondancer med.

I samme boldgade kræver han adgang til en moderne computer i stedet for den "ubrugelige skrivemaskine med teknologi fra 1873", som han har adgang til nu.

Breivik har angiveligt ikke fået sine krav tilstrækkeligt opfyldt, og derfor ser han en sultestrejke som "en af de eneste" muligheder, han har tilbage.

Ifølge brevet til AFP vil Breivik snart oplyse, hvornår han begynder sin sultestrejke.

/ritzau/AFP