Breschel bliver Riis' es i Giroen

Der er to målsætninger for den trup af ryttere, der skal køre Giro d'Italia for Team Saxo-Tinkoff. Dels succes i klassementet og dels et stænk triumf i de enkelte etaper.

- Vi starter årets Giro d'Italia med to målsætninger for holdet, vi vil gerne køre efter både et etape-resultat og en solid placering i klassementet, siger sportsdirektør Lars Michaelsen i en pressemeddelelse.

Polske Rafal Majka skal opfylde klassementsambitionerne, mens blandt andre Matti Breschel er manden, der er udset til at gå efter etapesejre.

- Udover at beskytte Rafal vil holde også køre efter en etapesejr, og specielt ryttere som Manuele, Matti, Mads, Karsten og Evgeny skal forsøge at gribe de muligheder, der byder sig. Vi ved også, at Daniele kan vinde etaper i Grand Tour-sammenhæng, men han primære mål i år ligger senere på sæsonen, så det vigtigste for ham er fortsat at opbygge formen og hjælpe Rafal på de flade og vindblæste etaper. Rory og Bruno bliver Rafals nøglehjælpere i bjergene, siger Lars Michaelsen.

Rafal Majka er det unge klassementshåb for Riis i dette forår.

- Vores beskyttede rytter er Rafal. Selv om han stadig er meget ung, tror vi på, at han kan slutte blandt de 10-15 bedste ryttere i klassementet, hvis han har ramt sit topniveau, og han kan også være en bejler til ungdomstrøjen. Jeg ved, at Rafal ser meget frem til den sidste hårde uge i løbet, og jeg håber virkelig for ham, at han kan vise sit store potentiale i bjergene, ligesom han gjorde det i Vuelta a Espana sidste år.

De ni ryttere er:

- Rory Sutherland (Australien)

- Mads Christensen (Danmark)

- Matti Breschel (Danmark)

- Karsten Kroon (Holland)

- Daniele Bennati (Italien)

- Manuele Boaro (Italien)

- Rafal Majka (Polen)

- Bruno Pires (Portugal)

- Evgeny Petrov (Rusland)

Dagens Gossip