Breschel gamblede triumf med samlet sejr

For anden dag i træk kom Matti Breschel først over stregen i Post Danmark Rundt. Den 28-årige dansker slog sine udbrudskollegaer i spurten på 3. etape efter de krævende omgange i Vejle. Men selvom han grundlagde sejren ved at sprængte feltet med sit giftige ryk, den første gang feltet ramte den stejle Kiddesvej, var det ikke Saxo-Tinkoff-rytteren, der var den store drivkraft i udbruddet. Holdkammeraten Michael Mørkøv var nemlig ikke med.

- Jeg gamblede lidt og lukkede ikke nogle huller, siger Matti Breschel.

- Vi vil jo gerne vinde cykelløbet, og det vidste Michael (Mørkøv, red.) også. Det var meningen, at vi skulle have blevet sammen, men han kunne ikke. Jeg sad også og prøvede at vente på ham og springe de føringer over, jeg kunne. Men det er svært, for de gider ikke køre hjem med mig.

- Han havde bare ikke benene i dag, siger Matti Breschel.

Matti Breschel kørte sig med sin syvende etapesejr i Post Danmark Rundt i løbets gule førertrøje. Michael Mørkøv tabte 48 sekunder og er nu 1'08" efter holdkammeraten, men vigtigere - hele 1'02" efter Lars Bak, der efter en stærk indsats på Kiddesvej, nu ligner favoritten til den samlede sejr taget silkeborgenserens og Matti Breschels enkeltstartsevner i betragtning. Hollænderen Wilco Kelderman skal også tages med i det regnskab. Han blev nummer tre på etapen og er med en sædvanligvis god tidskørsel en farlig mand på løbets fjerdeplads - ti sekunder efter Lars Bak på andenpladsen.

Dermed er Matti Breschel altså bedste bud på en samlet Saxo-Tinkoff-sejr. Tre gange før har Matti Breschel i den gule trøje dog tabt Post Danmark Rundt på enkeltstarten, så det kan blive nødvendigt at hente tid på lørdag formiddags korte, men bakkefyldte halvetape.

- Der kan nå at ske meget i morgen (lørdag, red.) Jeg har sagt før, at man overhoved ikke skal undervurdere den rute. Hvis jeg kan tage en lille smule tid her (i Vejle, red.) til de værste konkurrenter, så kan jeg også i morgen.

- Selvfølgelig tænker jeg meget på det, (enkeltstarten, red.) og jeg sætter mig op til den, men jeg har ikke behov for at sige, at nu skal det fandeme være. Jeg tager en dag af gangen. Lige nu nyder jeg bare, at jeg er kommet først over stregen. Men lad os nu se, siger Matti Breschel. 

Dagens Gossip