Breschel overgår egne forventninger

Skrevet af admin

07/08/2015

Dagens topnyheder

Matti Breschel vandt for anden dag i træk, da han var først over målstregen på en bakke i Frederiksværk på 4. etape i Post Danmark Rundt.

Så meget succes havde den danske cykelrytter ikke forventet, for der er masser af stærke hold og gode cykelryttere med i dette års udgave af det store danske cykelløb.

- Nej, det havde jeg ikke regnet med, men man håber jo altid. Der er noget specielt over at komme hjem til Post Danmark Rundt, siger Tinkoff-Saxo-rytteren, som nu gennem årene har vundet ni etaper i det danske cykelløb.

Breschel var hurtigste mand foran nordmanden Edvald Boasson Hagen, som også er en afslutter i verdensklasse, og så snuppede det danske stortalent Magnus Cort tredjepladsen.

Lars Bak sørgede for ikke at tabe tid i spurten, så han sluttede sikkert i den forreste gruppe og kører stadig i løbets gule førertrøje på enkeltstarten fredag aften i Helsingør.

Mens Bak havde travlt med at få slappet af og gjort sig klar til enkeltstarten, havde Matti Breschel bedre tid til at fundere over den 115 kilometer lange etape fra Slagelse til Frederiksværk.

- Den blev kørt hurtigt, og den var teknisk på de korte omgange til sidst, men det hele flasker sig for mig lige nu, så det var lækkert, siger Matti Breschel, som endda kunne tilføje, at det var den danske mester i enkeltstart Christopher Juul-Jensen, som kørte spurten for ham.

- Han er stærk lige nu og virker meget fokuseret, jeg håber, at han vinder løbet samlet, siger Breschel videre.

Matti Breschel har endnu ikke skrevet kontrakt for næste sæson. Han lyder som om, at en forlængelse med Tinkoff-Saxo er udelukket, men siger ikke så meget om det. Kun at han sagtens kan bruge den nuværende succes i jagten på næste års arbejdsgiver.

- Ja, helt sikkert. Vi tager det lidt som det kommer. Jeg har været opsøgende, men har ikke presset på, forklarer Breschel, som ikke har en agent til opgaven, men klarer kontraktforhandlingerne selv sammen med sin far.

- Det er svært at få talt med holdene, når man ikke lige er der under Tour de France, men der er forskellige muligheder og jeg er ikke i panik, siger Breschel videre.

Matti Breschel er på fjerdepladsen i løbets samlede stilling før fredag aftens enkeltstart.

/ritzau/