Breschel tæt på sejr i hektisk spurt

Efter tre dage med kategori 1 og 2-stigninger til deltagerne i Schweiz rundt, var det en relativt flad femte etape, der ventede rytterne onsdag. Dog med fire kategori 4-stigninger på de sidste 60 kilometer til at mørne benene inden finalen i Leuggern.

På forhånd lå etapen til ryttere som Peter Sagan, Matthew Gos, Arnaud Demare og John Degenkolb, men onsdagens etape blev fra start præget af et firemands udbrud, hvor Stijn Devolder (RadioShack-Leopard), Cyril Lemoine (Sojasun), Sébastien Minard (Ag2r-La Mondiale) og Serge Pauwels (Omega Pharma-QuickStep) stak af efter bare 18 af de i alt 176,4 kilometer.

Udbryderne opbyggede et forspring på et par minutter, som kvartetten fik lov til at beholde hele dagen indtil omkring 20 kilometer fra målet i Leuggern.

Her blev de opslugt af feltet, og dermed var der lagt op til den forventede spurtafgørelse, hvor man blandt andet så Team Saxo-Tinkoff sætte et højt tempo ind mod mål med Matti Breschel i en position, der gjorde det klart, at han skulle afleveres perfekt på den let stigende afslutning op mod mål.

Men også etapeløbets øvrige storhold havde ambitioner på etapen og blandede sig i den hektiske kørsel på de sidste fem kilometer, og en overgang så Matti Breschel ud til at været forsvundet i mængden.

Men på de sidste 500 meter, hvor stigningen mod mål begyndte, og Canondales Peter Sagan lå i en ønskeposition, poppede Matti Breschel pludselig op, og det var danskeren, der åbnede spurten på bakken op mod mål.

Desværre kunne han ikke holde forspringet og måtte i sidste ende nøjes med fjerdepladsen, mens norske Alexander Kristoff fra Katusha brølede frem fra baghjul og tog etapesejren foran forhåndsfavoritterne Sagan og Arnaud Demare.

I klassementet fører schweizeren Mathias Frank fra BMC Racing Team stadig med Team Saxo-Tinkoffs Roman Kreuziger på andenpladsen 23 sekunder efter.

 

 

 

Dagens Gossip