Breschel tæt på sejr i hektisk spurt

Efter tre dage med kategori 1 og 2-stigninger til deltagerne i Schweiz rundt, var det en relativt flad femte etape, der ventede rytterne onsdag. Dog med fire kategori 4-stigninger på de sidste 60 kilometer til at mørne benene inden finalen i Leuggern.

På forhånd lå etapen til ryttere som Peter Sagan, Matthew Gos, Arnaud Demare og John Degenkolb, men onsdagens etape blev fra start præget af et firemands udbrud, hvor Stijn Devolder (RadioShack-Leopard), Cyril Lemoine (Sojasun), Sébastien Minard (Ag2r-La Mondiale) og Serge Pauwels (Omega Pharma-QuickStep) stak af efter bare 18 af de i alt 176,4 kilometer.

Udbryderne opbyggede et forspring på et par minutter, som kvartetten fik lov til at beholde hele dagen indtil omkring 20 kilometer fra målet i Leuggern.

Her blev de opslugt af feltet, og dermed var der lagt op til den forventede spurtafgørelse, hvor man blandt andet så Team Saxo-Tinkoff sætte et højt tempo ind mod mål med Matti Breschel i en position, der gjorde det klart, at han skulle afleveres perfekt på den let stigende afslutning op mod mål.

Men også etapeløbets øvrige storhold havde ambitioner på etapen og blandede sig i den hektiske kørsel på de sidste fem kilometer, og en overgang så Matti Breschel ud til at været forsvundet i mængden.

Men på de sidste 500 meter, hvor stigningen mod mål begyndte, og Canondales Peter Sagan lå i en ønskeposition, poppede Matti Breschel pludselig op, og det var danskeren, der åbnede spurten på bakken op mod mål.

Desværre kunne han ikke holde forspringet og måtte i sidste ende nøjes med fjerdepladsen, mens norske Alexander Kristoff fra Katusha brølede frem fra baghjul og tog etapesejren foran forhåndsfavoritterne Sagan og Arnaud Demare.- Vores mål i dag var fortsat at forsvare vores samlede andenplads, og samtidig lå afslutningen godt til Matti, så vi kunne slå to fluer med ét smæk ved at placere os forrest i feltet på de sidste 20 kilometer. Matti kører en flot afslutning og åbner spurten, og bliver altså kun overhalet af verdensklasseafslutterne Kristoff, Sagan og gårsdagens etapevinder på de sidste meter, sagde Saxobank-Tinkoffs sportsdirektør Fabrizio Guidi efter etapen.

I klassementet fastholdt Team Saxo-Tinkoffs Roman Kreuziger andenpladsen efter den førende schweizeren Mathias Frank fra BMC Racing Team, der har et forspring på 23 sekunder. Schweiz Rundt slutter på søndag.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip