Breschel tror ikke på Danmark Rundt-sejr

Mojn, mojn og mojn for tredje gang. Igen var Matti Breschel først over stregen ved et prestigefyldt cykelløb i Sønderborg. Efter en etapesejr i Post Danmark rundt i 2008 og et dansk mesterskab året efter vandt Matti Breschel i går anden etape af Post Danmark Rundt.

Dermed tager han rekorden for flest etapesejre i det danske løb.

For efter flere udbrudsforsøg på de kuperede omgange omkring det gamle skanseanlæg blev feltet atter samlet indenfor de sidste kilometer. Dermed kunne Matti Breschel lade holdkammeraterne, Marko Kump og Manuel Boaro, fragte sig frem til det sidste sejrsgivende antrit på brostenene op mod et brølende publikum ved Dybbøl Mølle.

Men trods sejren, det tydelige formtop og en fremrykning til en samlet fjerdeplads, blot 11 sekunder fra den førende Magnus Cort, vil den 28-årige dansker ikke vove at drømme sig i den gule trøje.

- Jeg vil ikke lægge noget i det (sejren og det samlede resultat, red.). Det vigtigste er, at Michael Mørkøv og Manuel Boaro ikke taber tid. Jeg har været i den her situation så mange gange, og så er jeg bare nødt til at være realistisk. Så jeg tager en dag ad gangen, siger Matti Breschel og hentyder til sin manglende enkeltstarts-kompetencer.

Han har flere gange været i Post Danmark Rundts gule førertrøje før den traditionelt afgørende enkeltstart. Og her har hans evner ikke rakt til en samlet sejr. I 2010 smed han så meget tid på enkeltstarten i Middelfart, at Jakob Fuglsang løb med sejren. I 2008 gentog scenariet sig med samme vinder og taber. Og i 2007 mistede Matti Breschel første gang førertrøjen efter den afgørende enkeltstart, denne gang til Kurt-Asle Arvesen.

En anden rytter, der erkender sine svagheder, er 1. etapes sejrherre, Magnus Cort, der fik kæmpet sig med hovedfeltet hjem. Han er dog afklaret med, at dagens Vejle-etape med den frygtede stigning på Kiddesvej, kan blive sidste dag i den gule trøje.

- Jeg tror ikke, jeg kunne have klaret mange flere bakker her (i Sønderborg, red.). Så var trøjen røget. Kiddesvej bliver en udfordring, og den bliver for stejl til mig, siger den blot 20-årige førertrøjeindehaver.

Saxo-Tinkoff Bank fik ved Matti Breschel en tiltrængt sejr efter et skuffende Tour de France. Nu jagter det danske hold den samlede sejr i Post Danmark Rundt. Lige nu står en silkeborgenser i topform i vejen, mener Matti Breschel.

- Jeg tror, Lars Bak er den farligste konkurrent. Han ser stærk ud. Wilco Kelderman (Belkin) ser også motiveret ud derude, siger Matti Breschel.

Gårsdagens 180 kilometer lange 2. etape fra Ribe til Sønderborg lagde vejen forbi Vesterhavet, og der var derfor spekuleret i, om vinden ville få en rolle at spille på det 30 kilometer lange stykke ved digerne fra Skærbæk til Højer. Men vinden og dramaet udeblev, og i stedet kunne fire mand forsøge sig med at holde hjem - nøjagtigt som det skete onsdag i Varde.

Lykkeridderne var Edoardo Zardini fra Bardiani Valvole - CSF Inox, Mathias Møller Nielsen fra Blue Water Cycling, Rasmus Mygind fra Team TreFor og Martin Grøn fra Concordia Forsikring-Riwal. Men efter 59 kilometer var eventyret slut for de fire i front. Kort efter feltet slugte dem i Møgeltønder, stak et nyt udbrud dog afsted. Det var Matthias Brändle fra Team IAM, Martijn Verschoor fra Team Novo Nordisk, Rasmus Quaade fra Team TreFor, Mikkel Mortensen fra Concordia Forsikring-Riwal og Rolf Broge fra Team Post Danmark.

Da feltet hamrede over målstregen ved Dybbøl Mølle for første af i alt fire gange, forsøgte danskerne Martin Mortensen og Michael Mørkøv at køre op til Matthias Brändle, der nu havde skilt sig af med udbrudskollegaerne. Og da rytterne krydsede målstregen før sidste omgang, var det med Michael Mørkov, Matthias Brändle og nu også Jens Debusschere fra Lotte Belisol i front.

De havde få sekunder ned til et mosende hovedfelt med Katusha og Omega Pharma - Quick Step i front. Til sidst blev det hele samlet, før Saxo-Tinkoff Bank fyrede Matti Breschel af op mod målstregen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip