Breschel vinder dramatisk kongeetape i Danmark Rundt

Matti Breschel fra Tinkoff-Saxo-holdet vandt 3. etape i Post Danmark Rundt, der også er løbets kongeetape.

Den hurtige afslutter stak af fra en udbrydergruppe med få hundrede meter tilbage og holdt hjem med få meter foran de jagtende konkurrenter i Vejle.

Blandt dem var Lars Bak (Lotto-Soudal), der nu er i en god position til at vinde løbet sammenlagt. Han overtager den gule førertrøje.

Hollænderen Lars Boom (Astana), der bar trøjen torsdag, gik nemlig helt ned og kunne ikke følge de bedste i den hårde etape på 185 kilometer.

Danskerne markerede sig flot på etapen, og de fire første over målstregen har alle dansk pas. Efter Breschel kom Rasmus Guldhammer (Cult Energy) ind på andenpladsen foran Alexander Kamp (Coloquick) og Lars Bak.

Dramatik havde etapen også. Den kom i højsædet med cirka 50 kilometer, hvor to af feltets største profiler Jakob Fuglsang og Lars Petter Nordhaug røg i asfalten.

Forslået og blødende fra armen kom Fuglsang tilbage på cyklen, men uden realistisk chance for at komme tilbage til løbets front. Han kæmpede videre, mens lægen fra en servicevogn lappede armen sammen.

Ingen holdkammerater fra Astana gled tilbage for at hjælpe Fuglsang, da de naturligt prioriterede at blive siddende hos løbets førende i den samlede stilling, hollænderen Lars Boom.

Men Boom måtte slippe de forreste på en stigning, hvor Tinkoff-Saxo-holdet satte højt tempo. Han kæmpede sig tilbage, men var nu helt uden hjælpere til de sidste godt 30 kilometer.

Men da fronten første gang ramte den skrappe stigning på Kiddesvej med knap 18 kilometer tilbage, måtte den gule trøje give endeligt slip.

Tinkoff-Saxo-rytterne Christopher Juul Jensen og Matti Breschel satte tempo på fra spids og fik blandt andre Lars Bak, Rasmus Guldhammer og italieneren Marco Marcato (Wanty) med i et udbrud.

På de sidste kilometer forsøgte flere ryttere at komme af sted i jagten på etapesejr, men det var altså kun Matti Breschel, der havde benene til at sætte konkurrenterne afgørende.

/ritzau/

Dagens Gossip