Brett Ratner skænker million til filmmuseum

Det amerikanske filmakademi har modtaget et klækkeligt bidrag til etableringen af det filmmuseum, der skal slå dørene op i starten af 2017. Brett Ratner har skrevet en check på en million dollars og dermed er indsamllingskampagnen nået over halvvejs i mål.

Forholdet mellem »Rush Hour«-instruktøren og akademiets ledelse har ellers været kølet ned under nulpunktet. Efter nogle kluntede udtalelser om bøsser i 2011 blev Ratner gået som producer på Oscar-uddelingen og tonen blev iskold.

Instruktørens rundhåndede tilskud til filmmuseet har dog tilsyneladende blødt alle skarpe kanter op. »Brett nærer en inderlig kærlighed til film og filmhistorie og vi glæder os over at byde ham velkommen i vores gruppe af støtter«, udtaler museets udviklingsdirektør Bill Kramer.

Disneys bestyrelsesformand Bob Iger står sammen med Annette Bening og Tom Hanks i spidsen for den store indsamling, der startede sidste år med det mål at skaffe 300 millioner dollars til museet. Med over halvdelen i kassen kan akademiet sætte byggeriet i gang.

»Takket være gavmilde støtter som Brett er vi i stand til at realisere vores drøm - en drøm som det globale filmfællesskab deler«, påpeger Kramer.

Museet indrettes i en historisk stormagasinbygning på Wiltshire Boulevard og bliver nabo til Los Angeles’ kunstmuseum.

Dagens Gossip