Brexit-modstandere gør klar til kæmpe demo i London

Skrevet af admin

26/06/2016

Mest læste i dag

Britiske tilhængere af EU er i fuld gang med at organisere en demonstration, der skal holdes på tirsdag klokken 17 på Trafalgar Square i hjertet af London.

Den britiske hovedstad var et af de områder, hvor et flertal af vælgerne stemte for, at Storbritannien skal blive i EU ved folkeafstemningen i torsdags.

Men EU-modstanderne vandt, og nu har Storbritannien kurs mod den såkaldte brexit - ud af EU.

Arrangørerne har indkaldt til demonstrationen via en Facebook-side, London Stays.

Søndag eftermiddag havde 45.000 personer tilkendegivet på siden, at de agter at komme til Trafalgar Square på tirsdag for at vise, at London vil være en del af Europa, brexit eller ej.

Det er 12.000 flere, end der var tilmeldt lørdag.

- London Stays er vores måde at vise, at uanset EU-folkeafstemningens resultat, så står vi side om side med den europæiske folk og viser, at vi er inkluderende, åbne og tålmodige, og at vi vil gøre beslutningen om at forlade EU til noget positivt for alle. Vi bliver i Europa, skriver arrangøren Jessica Rodgers, der arbejder med IT.

Hun opfordrer andre til at organisere tilsvarende demonstrationer i andre byer i Storbritannien og i andre europæiske lande. Som for eksempel Manchester Stays, Berlin Stays.

London er langt mere internationalt orienteret end provinsen, og der arbejder mange udlændingen i byen.

Arrangørerne af demonstrationen opfordrer deltagerne til at medbringe deres nationale flag og måske være iført nationaldragter for på denne måde at signalere samhørighed.

Demonstrationen finder i øvrigt sted samtidig med, at den britiske premierminister, David Cameron, for første gang siden folkeafstemningen ser sine 27 regeringschefkolleger i EU i øjnene ved EU-topmødet i Bruxelles.

Det er et topmøde, der løber over to dage, men Cameron er kun velkommen den første dag. Om onsdagen skal de 27 andre diskutere EU's fremtid uden Storbritannien.

/ritzau/