Brexit og terror piller ikke ved legelysten i Legoland

Skrevet af admin

28/07/2016

Dagens topnyheder

Legoland-parkerne rundt om i verden klarede sig godt i første halvår af 2016.

Det fremgår af regnskabet fra den britiske ejer, Merlin Entertainment, der foruden Legoland blandt andet ejer voksmuseerne Madame Tussauds.

Besøgs- og legelysten var så stor, at omsætningen i Legoland-parkerne steg med 11,1 procent i forhold til samme periode sidste år.

Samlet for Merlin Entertainment steg omsætningen med 5,3 procent til 573 millioner pund.

Selv om de seneste seks måneder udviklede sig godkendt for Legoland-ejerne, bliver der alligevel dryppet lidt malurt i bægeret.

- 2016 byder også på nye udfordringer. Som følge af en række terrorangreb er man nødt til at højne sikkerhedsniveauet, og det påvirker turismen i de store byer. Det er udfordrende på et allerede svært marked i London, siger administrerende direktør Nick Varney i en pressemeddelelse.

Merlin Entertainment skriver desuden i regnskabet, at det er for tidligt at sige noget om, hvordan briternes nej til EU kommer til at påvirke selskabets vækst på langt sigt.

Selskabet havde et resultat før skat på 50 millioner pund, svarende til 444 millioner kroner.

I regnskabet nævnes også den britiske forlystelsespark Alton Towers, som var udsat for en ulykke i juni sidste år. To teenagere fik amputeret benene efter en voldsom ulykke i en rutsjebane.

Det fik kunderne til at holde sig væk, og i den del af Merlin Entertainment, der dækker parken, faldt omsætningen med syv procent.

/ritzau/