Brian Holm afviser interesse i dansk tempokonge

Han vandt sølv ved VM for U23-rytetre for to år siden i København. Og onsdag tog Rasmus Quaade et sikkert skridt ind i den "voksnes" rækker, da han kørte sig til en sjetteplads ved VM i Firenze med den professionelle elite som målestok.

Quaade måtte som forventet strække gevær til navne som Tony Martin, Bradley Wiggins og Fabian Cancellara. Men under sig havde den 23-årige Valby-dreng store navne og specialister som Marco Pinotti og Adriano Malori, Gustav Larsson, Richie Porte og Jonathan Castroviejo, der alle har lavet betydende resultater i kampen mod klokken i nationale mesterskaber, ved OL eller store etapeløb.

Alligevel er der ikke udsigt til en kontrakt med et professionelt mandskab for Quaade, der netop har skrevet under for 2014 med det danske Continental-mandskab Team Trefor-Blue Water. Det kommer en overraskende fin præstation ved det igangværende VM i Firenze næppe til at lave om på.

Ifølge Brian Holm er forklaringen, at Rasmus Quaade stadig mangler nogle afgørende facetter som cykelrytter.

- Jeg tror ikke et hold som QuickStep kunne finde på at skrive under med Quaade. Godt nok kører han en god enkeltstart, men når vi rekrutterer nye ryttere, kigger vi også på deres andre kompetencer og der mangler han stadig at bevise en større alsidighed, siger Holm.

QuickStep har da heller ikke noget at klage over, hvad angår tempospecialister med flair for aerodynamisk mælkesyrebad.

Det belgiske mandskab har netop genvundet VM i holdtidskørsel for andet år på stribe og onsdag snuppede Tony Martin guld for tredje år på stribe individuelt.

Dagens Gossip