Brian Holm glæder sig til bjerge: Presset er væk

Når Tour de Frances bjergetaper begynder tirsdag, er det samtidig startskuddet til, at klassementholdene for alvor kommer på arbejde.

Men for Etixx-Quick-Step og holdets danske sportsdirektør, Brian Holm, er der lagt op til en behagelig periode med mindre stress og præstationspres.

- Vi har satset hårdt på de første ni dage og har vundet tre etaper. For første gang er der tid til at læne sig tilbage i sædet og få en kop kaffe, siger Brian Holm.

- De første dage sad vi på nåle. Der skulle vi vinde etaper, for ellers skulle vi ud og finde et nyt arbejde til næste år, forklarer sportsdirektøren.

Man fornærmer næppe det belgiske storhold ved at sige, at det ikke just er spækket med bjergryttere.

Kun Rigoberto Uran kan gøre sig forhåbninger om at køre med de bedste, når det begynder at gå stejlt op ad i lang tid - som for eksempel på den 15 kilometer lange stigning La Pierre-Saint-Martin, der afslutter tirsdagens etape.

Holm tror dog ikke for alvor på, at Uran kan true topfavoritterne.

- Hvis det går rigtig, rigtig godt, kan han køre i top-fem samlet.

- Men umiddelbart ligger han til en plads i top-10, og skulle han ryge ud af topstriden, kører han efter at vinde en bjergetape. Alt, hvad vi laver herfra, er bonus. Så vi tager det stille og roligt, siger Brian Holm.

I Tourens sidste to uger har holdet pejlet to etaper ind, hvor der kan være mulighed for at køre for en ny sprintsejr til Mark Cavendish.

Det er på søndagens etape til Valence og så naturligvis afslutningskørslen til Paris en uge senere.

/ritzau/

Dagens Gossip