Brian Holm: Jeg ville hellere begå selvmord

Det måtte da være det studenterbrød, tænkte Brian Holm igen og igen.  Der kunne ikke være andre forklaringer på, at der lå blod i kummen, når han havde afføring end, at bageren der solgt ham det daglige bagværk måtte have tilsat andre ingredienser end smør og sukker.

Arganolie er det flydende beauty-guld. Læs hvorfor på ELLE.dk

Men sandheden var en anden. I 2004 fik den tidligere cykelrytter konstateret tarmkræft efter i årevis at have oplevet blod med afføringen.

Et faktum han slog hen for igennem sin sportskarriere havde han oplevet mange indre blødninger og adskillige brud, og Brian Holm var derfor på ingen måde pylret med sin krops tilstand.

- Min første reaktion var et kæmpe chok. Jeg sad på Bispebjerg hospital og koncentrerede mig bare om ikke at besvime. Der blev jeg fuldstændig skudt af, siger Brian Holm.

Brian Holm ville begå selvmord

De efterfølgende 14 dage før de næste undersøgelser stressede den cykelrytter hvileløst rundt. Han sov tre-fire timer om natten, slog adskillige gange hånden ind i væggen af afmagt, og ryddede op som en vanvittig i livsforsikringer og diverse papirer.

For han skulle jo dø lige om lidt. Lægen havde givet ham 47 procents chance for at overleve.

- Jeg var ikke et sekund i tvivl om, at jeg ville skyde mig en kugle for panden, hvis jeg nogensinde skulle nå dertil, at jeg skulle på hospice.  Jeg ville føle mig totalt ydmyget, siger Brian Holm.

Læs hvilke tre grøntsager der er bedst for din krop på ELLE.dk

Heldigvis nåede den tidligere sportsmand aldrig dertil, for året efter blev han erklæret rask. I dag har han sat kræftorganisationen La Flamme Rouge i søen, som den 1. marts afholder en event, hvor en række kendte samler penge ind til kræftramte gennem cykelløb.

Af Juliane Olsen, IN.dk/NewsDesk, Aller Media.

Dagens Gossip