Brian Holm på udkig efter anti-depressiver

I den ene bil knitrede løbsradioen stadig med resultater og informationer. Ved den anden Peugeot 407 lænede Brian Holm sig nonchalant op ad døren, tog bestik af de seneste bulletiner og spejdede rundt i gadebilledet.

- Er der mon et apotek i nærheden, hvor jeg kan købe en af de der Prozac anti-depressionspiller, spurgte Holm med et skævt smil godt begravet i fuldskægget.

Længe havde Holm og QuickStep ligget til at vinde holdtidskørslen i Nice. Og ikke nok med det, for en sejr ville have udløst gul førertrøje til holdets unge polak, Michael Kwiatkowski. Nu blev det en hel masse ingenting. Slået med mindre end ét sekund over 25 km. Den slags, der kan kræve en letbitter gang lykkepille. Selv for en mand med Holms lune.

- Ved morgenbordet sagde vi til hinanden, at vi ville køre efter sejren og ikke være tilfredse med andet. Det værste ville være at tabe med bare et par sekunder, som vi har for vane. Og så sker det her, kom det fra Holm, inden han tog sig tid til at give Niki Terpstra et klap på vej mod team-bussen.

- Altså, det her er både en mavepuster og en kæberasler, uddybede Holm.

- For to år siden lå vi til at vinde, styrter og bliver så nummer fem, husker Holm, som dengang stod i spidsen for succesmagneterne på HTC-Highroad, inden han trak cremen af ryttere fra holdet med sig over på det belgiske storhold QuickStep.

- Sidste år lå vi til at vinde i Vuelta España, kører forkert i en rundkørsel og smider sejren til Team Movistar på den baggrund, kom det fra Holm, som i dagens anledning havde fået skruet elefanthukommelsen på.

Den spektakulære holdtidskørsel i de smalle gader i Nice gav ellers Tour-publikummet en på opleveren. Og australierne fra Orica-GreenEdge vandt med en gennemsnitsfart på 57,841 km/t, som overgik Lance Armstrong og Discovery-holdets otte år gamle rekord.

Det var mere end blot en detalje, selv om ikke en kritisk mine for alvor hæftede sig ved en fart, der mere end matchede det topdopede Discovery-holds kraftudladning, som dog udspillede sig over 67 km og ikke de 25 km, rytterne i går skulle ud på.

I Team Saxo-Tinkoff lejren var fokus overvejende på det uheld, som kan vise sig at betyde mandefald allerede på femte etape til Marseille i dag.

Noval kom blødende i mål, efter at en tilskuer havde ramt ham med et kamera, netop som Riis-kollektivet havde skruet farten op mod 60 km/t. Novals smerteplagede ansigt var tydeligvis ikke noget, der huede vennen og protegéen Alberto Contador, og den spanske superstjerne krængede hurtigt hjelmen af sig for at forsvinde ind i team-bussens svalende mørke.

På plussiden kunne Contador gøre status over en absolut godkendt holdtidskørsel, hvor han kun smed seks sekunder til Chris Froome og i realiteten vandt tid på alle sine øvrige rivaler.

- Jeg er helt tilfreds med drengenes indsats i dag. De er præcis, hvor de skal være, og nu fik de at se ved selvsyn, at de er lige så gode som de stærkeste til start. Det giver os både fornyet selvtillid og tro på, at det her kan lade sig gøre. I morgen kan vi tillade os at holde os lidt i baggrunden uden at skulle kontrollere udbrud og så ellers sørge for, at Alberto kommer sikkert over målstregen, opsummerede Team Saxo-Tinkoffs italienske sportsdirektør Fabrizio Guidi.

Dagens 219 km lange femte etape til Marseille vil med stor sikkerhed give det danske publikum mulighed for en tur i Mindelunden, da Jakob Piil vandt ved Porten til Middelhavet« i 2003. Den slags er måske også en slags mental lykkepille at tænke tilbage på. Selv om det næppe rækker for Brian Holm.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip