Brian Laudrup får plads i Hall of Fame

Den tidligere fodboldspiller Brian Laudrup bliver det 29. medlem af sportens Hall of Fame i Danmark.

Det blev lørdag aften afsløret ved DR-showet Sport 2013 i Herning.

- Brian Laudrup var frontfigur og stærkt medvirkende til, at Danmark i 1992 sensationelt vandt EM i fodbold, siger bestyrelsesformand for Hall of Fame, Preben Kragelund, i en pressemeddelelse.

- Hans brillante teknik og store sejrsvilje var afgørende for, at europæiske fodboldmagter måtte give fortabt over for det danske landshold.

- Dertil skal lægges Brian Laudrups altid fair optræden på fodboldbanen. En helt igennem sympatisk og begavet fodboldspiller, som helt klart hører hjemme i sportens Hall of Fame, siger Preben Kragelund.

44-årige Brian Laudrup slog igennem som teenager hos Brøndby, og i 1989 indledte han en udlandskarriere hos Bayer Uerdingen i det daværende Vesttyskland.

Året efter kom han til storklubben Bayern München, og senere var han hos Fiorentina, AC Milan, Glasgow Rangers, Chelsea, FC København og Ajax, hvor han for 14 år siden måtte indstille karrieren på grund af en skade.

Brian Laudrup oplevede både megen succes og turbulens i udlandet, og det samme gjorde sig gældende på landsholdet, hvor han fremstår som en af de helt store danske skikkelser i de seneste 25 år.

I 1990 sagde han som 21-årig nej til at spille på landsholdet under daværende landstræner Richard Møller Nielsen, men halvandet år senere var stridighederne bilagt, og Brian Laudrup var med til EM i 1992, hvor Danmarks sensationelt snuppede titlen.

Brian Laudrup nåede 82 A-landskampe og scorede 21 mål.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip