Brian Mikkelsen retter hård kritik mod »klageudspil«

Det siger de Konservatives skatteordfører, Brian Mikkelsen (K), efter et udspil fra skatteministeren, der vil forlænge boligejeres og erhvervsdrivendes mulighed for at klage over deres ejendomsvurdering fra henholdsvis 2010 og 2011.

»Det er slet ikke godt nok. Den bedste løsning ville være at sikre, at man blev kompenseret krone for krone, øre for øre, fordi staten har krævet for meget i skat. Når det omvendte er tilfældet - altså når vi betaler for lidt i skat - så vil skattevæsnet være efter folk, oven i købet med trusler. Ministerens udspil er kun et lille skridt i den rigtige retning,« siger Brian Mikkelsen og uddyber:

»For det første skal man længere tid tilbage for, hvornår man kan klage fra. Problemet er jo konstaterbart helt tilbage til 2003. Altså er der familier, der har betalt for meget i skat i ti år i træk, og det har belastet deres økonomi og måske haft nogle ret store konsekvenser for dem. For det andet skal staten selv tage et ansvar på sig og sørge for at finde de her personer og give dem pengene tilbage.«

Rigsrevisionens beretning, der blev offentliggjort onsdag, viser, at Skat skød ved siden af i tre ud af fire vurderinger af parcelhuse i 2011. Det vil sige, at vurderingen af boligen ikke matchede det beløb, som husene blev handlet til, og at tusindvis af boligejere dermed i årevis har betalt for meget i skat.

Skatteministeren siger til Berlingske, at han indkalder Folketingets partier til forhandlinger i næste uge om at forlænge klagefristen, der i dag er tre måneder, efter at man har modtaget vurderingen. Han er til gengæld afvisende over for at lade boligejere klage over vurderinger, der ligger længere tilbage, da »det vil være uhyre vanskeligt«.

Regeringens udspil vil kræve en lovændring og kan derfor først gennemføres, når Folketinget indkaldes igen til oktober.

Dagens Gossip