Brian Mikkelsen til V: Klap lige hesten

Brian Mikkelsen (K) er overbevist om, at V og K kan blive enige om et regeringsgrundlag, selvom Venstre har meldt ud, at deres tidligere regeringspartner kun kommer med i en ny regering, hvis partiet siger ja til den netop indgåede skoleaftale.

- Når man sidder og laver regeringsgrundlag, så er jeg sikker på, at man sagtens kan blive enig, siger den konservative gruppeformand til Ritzau.

De Konservative har som forligsparti på folkeskoleområdet nedlagt veto og dermed forsinket en ny folkeskolereform, da partiet blandt andet vil have færre timer på skoleskemaet end resten af forligspartierne.

Fremtrædende Venstre-politikere har dog fastslået, at De Konservative skal acceptere den nye folkeskoleaftale, hvis de vil have ministerposter efter næste valg. Et valg, som Venstre ifølge meningsmålingerne kan gøre sig håb om at vinde stort.

Brian Mikkelsen advarer dog Venstre mod at komme med ultimative krav til et regeringsgrundlag allerede nu.

- Jeg siger til mine venner i Venstre: Klap lige hesten og lad os koncentrere skytset mod den regering, som vi er enige om, vi gerne vil have fjernet.

- Vores hovedmodstander er regeringen. Når vi så forhåbentlig har vundet valget, må vi sætte os ned og lave et regeringsgrundlag.

- Man skal passe på med at stille ultimative krav - belært af erfaringen med alle de ting, som S og SF lovede før valget og de løftebrud, de måtte lave bagefter, siger Brian Mikkelsen.

De Konservative er det mindste parti i Folketinget, men de er ikke flove over at spænde ben for det ellers meget brede folkeskoleforlig. Brian Mikkelsen hæfter sig ved en undersøgelse, som Epinion har lavet for DR Nyheder.

I undersøgelsen bakker omkring 35 procent af danskerne op om De Konservatives krav om, at børn ikke skal gå i skole mere end henholdsvis 28 timer, 30 timer og 32 timer om ugen, alt efter klassetrin.

Det er ikke oplyst, hvor mange Epinion har spurgt i undersøgelsen.

- Der er slet ikke nogen tvivl om, at det borgerlige Danmark er meget tilfreds med det her. Jeg har aldrig oplevet så mange positive tilkendegivelser. Og det er hjerteblod for os, at man ikke skal institutionalisere børnene, siger Brian Mikkelsen.

I regeringens folkeskoleaftale med Dansk Folkeparti og Venstre skal eleverne til sammenligning gå i skole henholdsvis 30 timer, 33 timer og 35 timer om ugen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip