Brian spiste et marcipanbrød: Mistede job og blev stemplet som tyv

Brian Frederiksen havde arbejdet for et engros-supermarkedet på Amager i tre år, da han blev fyret. Årsagen: Et for gammelt marcipanbrød.

- Vi havde et hjørne til varer, der skulle kasseres, enten fordi datoen var overskredet, eller hvis varerne var gået i stykker. Alt blev sendt retur til producenterne, men det skete, at folk snuppede et stykke slik eller lignende, forklarer Brian Frederiksen til Fødevareforbundet og fortsætter:

- En dag stod der en pakke med marcipanbrød, og jeg var lækkersulten, så jeg tog et enkelt. Det skete et par gange i løbet af den næste måned. Det var forkert og dumt.

Hans fejltagelse har kostet ham dyrt. Han mistede sit arbejde, fik en plet på straffeattesten og har ikke kunnet finde arbejde siden.

Da Frederiksen kom hjem efter at være blevet fyret, kunne han ikke holde tårerne tilbage. Han var chokeret over den øjeblikkelige bortvisning, men han havde flere dårlige ting i vente.

Læs også: 17-årige Mohamad: En internetdebat fik mig fyret fra Bilka

To måneder efter hans fyring blev der kørt sag imod ham, hvor han blev anklaget for at have taget en æske marcipanbrød fra Anthon Berg til en værdi af 404 kr.

Han blev dømt og fik en betinget dom, og retssagen kostede ham flere tusinde kroner.

Da Brian Frederiksen ikke var i fagforening, var det ikke muligt at søge hjælp hos dem. Det ville han i dag ønske, han havde været.

Frederiksen er slagteriuddannet, men selvom han aldrig har hørt klager over sit arbejde, har det ikke været muligt at finde et nyt job.

Hver gang han søger ny ansættelse, spørger arbejdsgiverne efter straffeattest og så hører han ikke mere fra dem.

Nu har han ledt efter job siden 2013.

Præcisering: Vi har i en tidligere version af denne artikel fejlagtigt skrevet, at Brian Frederiksen ikke kan modtage dagpenge, fordi han har en plettet straffeattest. Vi beklager fejlen.

Følg Dagens Debat for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip