Brite i Danmark søger dansk statsborgerskab efter brexit

Frustration, usikkerhed, frygt. Det er nogle af de følelser, Peter James Stark sidder tilbage med, efter briterne torsdag stemte for at forlade EU.

Han er britisk statsborger, men har boet, studeret og arbejdet i Danmark i 22 år. Nu går han i gang med at søge om dobbelt statsborgerskab i Danmark.

- Nu skal jeg søge dobbelt statsborgerskab. Det er helt sikkert. Jeg har allerede printet papirerne ud. Det bliver konsekvensen af det her.

- Heldigvis er det for nylig blevet en mulighed i Danmark at få dobbelt statsborgerskab. Ellers havde jeg opgivet mit britiske for at søge et dansk, siger 38-årige Peter James Stark, der til daglig arbejder i HK.

Beslutningen har han truffet for at kunne forblive EU-borger. Han frygter, at mange af de rettigheder, han har som EU-borger, forsvinder, når briterne forlader unionen.

Det er hele usikkerheden omkring den fremtidige situation, der er den værste, fortæller han. For ingen ved reelt, hvilke regler der vil gælde, når Storbritannien engang er trådt ud.

- Hvis der ikke kommer en ordentlig aftale på plads, så skal jeg jo til at se på opholdstilladelser og alt sådan noget. Jeg har aldrig så meget som overvejet, at immigrationslove skulle blive relevant for mig.

- Hvis jeg så mister mit job, ryger jeg så pludselig på integrationsydelsen? Har jeg permanent opholdstilladelse eller har jeg ikke? Der er så mange ting, der gør sig gældende, og det er enormt frustrerende og ubehageligt, lyder det.

Han havde håbet på, at de britiske vælgere valgte at blive i EU. Han kunne dog ikke selv stemme, fordi han har boet uden for landet for længe. Han forstår ikke briternes beslutning.

- Jeg forstår godt, de har været utilfredse med mange ting. Men det er som om, de har givet EU skylden for det hele. Jeg tror bare, der kommer nogle heftige tømmermænd, når det går op for dem, at de måske selv er skyld i nogle af deres egne problemer, siger han.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip