Brite som dansk pige: Er jeg smuk nok?

Skrevet af admin

20/11/2015

Dagens topnyheder

Hollywood har ikke haft andet end beundring og rosende ord til overs for den britiske filmstjerne Eddie Redmayne, siden han modtog en Oscar for sin rolle i "Teorien om alting" tidligere på året.

Men selv den mest feterede filmstjerne kan indimellem tvivle på sig selv. Det oplevede Redmayne under optagelserne til den biografiske film "Den danske pige", hvor han spiller den transseksuelle, danske kvinde Lili Elbe. Det skriver Daily News.

- En af de mest interessante ting jeg oplevede, var første dag på filmsettet som Lili Elbe og det blik, der hvilede på mig fra filmholdet. At blive betragtet og vurderet på den måde, gjorde mig meget nervøs, fortæller den 33-årige skuespiller til avisen.

- Der er et tidspunkt i filmen, hvor Lili siger: 'Synes du jeg er smuk nok?'. Det var også et spørgsmål, der hele tiden rumsterede i mit hoved, fortæller han.

Eddie Redmayne, der i "Teorien om alting" spillede videnskabsmanden Stephen Hawking, har gjort sit for at forberede sig til rollen, som verdens første kønsopererede kvinde. Han har blandt andet talt med flere kvinder, der oprindeligt blev født som drenge.

- Mange af de transseksuelle kvinder, som jeg har mødt, har også beskrevet den følelse af at blive vurderet og dømt. Men for dem har det naturligvis samtidig været forbundet med frygten for vold, fortæller han.

"Den danske pige" har forventet premiere i de danske biografer 4. februar 2016.

/ritzau/FOKUS