Brite voldtog gadebørn i Malaysia i otte år

Skrevet af admin

03/06/2016

Dagens topnyheder

En 30 årig brite, som systematisk voldtog fattige barn i et slumkvarter i Kuala Lumpur og pralede af sine overgreb på internettet, kan blive dømt til fængsel på livstid i London.

Den tiltalte, Richard Huckle, har erkendt sig skyldig i 71 af 91 anklagepunkter om seksuelle forbrydelser mod børn - blandt andet voldtægt. Han begik overgrebene, da han udgav sig for at være frivillig i det kristne miljø i Malaysias hovedstad.

Det yngste offer menes at være et barn på seks måneder.

Den 30-årige lagde fotos af overgrebene mod drenge og piger i Malaysia ud på en hjemmeside, som er svært tilgængelig, og som ofte anvendes til kriminelle aktiviteter.

- Han er en af de mest beregnende og manipulerende pædofile, som jeg har mødt, siger den britiske efterforsker Matthew Long fra det britiske National Crime Agency (NCA).

Under retssagen er det kommet frem, at den 30-årige over en periode på otte år målrettet forgreb sig på udsatte børn. Han udgav sig skiftevis for at være studerende, fotograf og engelsklærer. Han tog børnene med i kirke, har vidner fortalt i retten.

Huckle skrev også en vejledning til andre, som ville forgribe sig på børn, hvilket han agtede at tjene penge på.

- Fattige børn er helt klart meget lettere at forføre end vestlige middelklassebørn, sagde Huckle under en chat på internettet.

Efterforskere i sagen har identificeret 23 af ofrene.

Den 30-årige blev afsløret gennem en australsk efterforskning af de sider på internettet, hvor han pralede af sine overgreb.

Da han blev anholdt i december 2014 på vej hjem til sine forældre i Kent, havde han over 20.000 overgrebsbilleder af børn på sin krypterede computer. Politiet har fundet en oversigt, hvor Huckle har skrevet detaljer om overgreb mod ikke mindre end 191 ofre.

Der bliver afsagt dom i sagen klokken 10 mandag formiddag i kriminalretten Old Bailey i det centrale London.

/ritzau/AFP