Briter i hundredvis med Star Wars-drømme trodser regn

Skrevet af admin

09/11/2013

Mest læste i dag

Hundredvis af håbefulde unge trodsede lørdag regnvejret, og flere stod i kø natten over for at deltage i optagelsesprøverne i Bristol til en rolle i den næste Star Wars-film.

Disney meddelte i sidste uge, at de er på jagt efter skuespillere til at spille en 17-årig kvinde, der er "street-smart" og "stærk" og en kvik og dygtig ung mand til roller i Star Wars Episode VII.

Optagelsesprøverne, der varer i to dage, er blandt de første af en række, der bliver holdt i Storbritannien og Irland over de næste uger.

Arnolfi-teatret, hvor prøverne blev holdt, åbnede dørene klokken 11, men enkelte håbefulde ankom allerede kort efter midnat for at sikre sig en plads i køen.

Estimaterne for, hvor mange, der havde indtaget plads i køen, gik fra hundrede til tusindvis af mennesker. Køen var så lang, så teatret til sidst måtte lukke og efterlade mange skuffet.

Der vil også være mulighed for at deltage i optagelsesprøver i andre lande som eksempelvis USA.

Den syvende film i science-fiction-sagaen skal instrueres af manden bag de nye Star Trek-film, J.J. Abrams.

Det er den første film i den nye trilogi, og det ventes at indspilningen af filmen begynder i Storbritannien til næste år.

Dermed er det planlagt, at filmen får præmiere til december 2015.

David Prowse, der spillede skurken Darth Vader i den originale trilogi stammer fra Bristol, hvor optagelsesprøverne fandt sted.

Den første film i sagaen blev vist i biograferne i 1977. Disney købte sidste år rettighederne for 2,6 milliarder pund svarende til omkring 23 milliarder kroner.

/ritzau/AFP