Briter køber euro i stor stil før folkeafstemning

Skrevet af admin

22/06/2016

Dagens topnyheder

Dagen før folkeafstemningen i Storbritannien om EU-medlemskab kan de britiske postkontorer og deres onlinetjenester melde om kraftigt stigende efterspørgsel på valutaerne euro og dollar.

På postkontorerne er salg af udenlandsk valuta steget med 74 procent siden weekenden.

Alene tirsdag var salget 49 procent højere på postkontorerne end sidste år, og køb af valuta på postens onlinetjeneste er steget med 381 procent, skriver nyhedsbureauet Reuters.

En forklaring kunne være, at de britiske vælgere nu er så trætte af EU-valgkampagnen, at de trænger til at komme på ferie efter folkeafstemningen torsdag.

En lidt mere sandsynlig forklaring kunne være, at mange briter ønsker at gardere sig mod en stor nedtur for det britiske pund, hvis vælgerne stemmer Storbritannien ud af EU.

Så er det godt at have klingende mønt i stabile valutaer som euro og dollar.

Økonomer har spået, at der bliver kontant afregning på valutamarkederne fredag, hvis briterne vælger at forlade EU. Mange gætter på, at pundet kan falde 20 procent over kort tid.

Azimo, der er et britisk firma for pengeoverførsel, meddeler, at det har suspenderet sine operationer, indtil folkeafstemningen er overstået, fordi det ikke kan garantere sikkerhed for kundernes penge.

/ritzau/