Briterne foruroligede over kurdisk koordination med Assad

Et militært samarbejde mellem syriske kurdere, Syriens regeringshær og russiske kampfly er yderst bekymrende, mener den britiske udenrigsminister.

- Udviklingen de seneste uger er et meget bekymrende tegn på koordinering mellem de kurdiske styrker i Syrien, styret og det russiske luftvåben. Kurdernes rolle i dette gør os særligt urolige, siger Philip Hammond i parlamentet i London.

Syriens regering har tirsdag accepteret et udspil til en delvis våbenhvile, som er udarbejdet af Rusland og USA.

Det er imidlertid endnu uklart, hvilke grupper og områder der vil være omfattet af aftalen.

Styret i Damaskus siger, at man nu vil sætte sig sammen med sine allierede fra Rusland, for at afgøre hvem våbenhvilen skal gælde.

Den USA-støttede kurdiske milits YPG i Syrien har den seneste tid erobret områder fra andre oprørsgrupper i den nordlige del af landet.

Militsen har udnyttet det magttomrum, der er opstået visse steder i regionen, efter russiske bombeangreb som har drevet titusinder af mennesker på flugt.

Tyrkiet har reageret med stor vrede og frustration over kurdernes fremmarch.

Tyrkerne forsøger at lægge pres på det Nato-allierede USA. Regeringen i Ankara kræver, at amerikanerne straks indstiller støtten til YPG.

Tyrkiet siger, at YPG i samarbejde med Kurdistans Arbejderparti (PKK) stod bag et bombeangreb for nylig i Ankara, hvor 28 mennesker blev dræbt.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip