Briterne overvejer at sende tropper til Mali

Storbritannien vil muligvis bistå Frankrigs militære intervention i Mali med en styrke på omkring 200.

Briterne skal ikke tage del i selve kamphandlingerne, men understøtte missionen mod militante islamister på anden vis, skriver flere britiske aviser tirsdag.

En afgørelse kan ventes i løbet af få dage. Et mindre antal skal udstationeres i Mali, som del af en EU-træningsmission.

Hovedparten skal hjælpe med at forberede vestafrikanske styrker til at tilslutte sig de franske og maliske styrker, skriver både The Guardian og The Mirror.

Søndag forsikrede premierminister David Cameron i en telefonsamtale med Frankrigs præsident, François Hollande, at Storbritannien er "opsat på" at sørge for yderligere hjælp til de franske styrker i Mali.

Men Camerons talspersoner i Downing Street afviser at give flere detaljer om samtalens indhold. De understreger, at nu, da 10 års indsats i konflikten i Afghanistan nærmer sig en afslutning, skal britiske kamptropper ikke indsættes i andre krigszoner.

- Vi udtaler os ikke om landtropper, siger en talskvinde fra Downing Street til nyhedsbureauet AFP på et spørgsmål om tirsdagens skriverier.

Ifølge medierne kan en meddelelse om yderligere britisk assistance komme allerede tirsdag, eller i det mindste i løbet af denne uge, men "det afhænger sådan set af samtalerne med Frankrig", siger hun.

Storbritanniens har allerede stillet et rekognosceringsfly samt to transportfly til rådighed for Frankrigs indsats i Mali.

De franske tropper indledte kampen mod de islamistiske militante, der har besat store dele af det nordlige Mali, for 19 dage siden. Det er tanken, at en styrke på omkring 8000 vestafrikanske soldater skal erstatte de franske soldater.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip