Briterne skal stemme om fremtiden i EU den 23. juni

Skrevet af admin

20/02/2016

Dagens topnyheder

Den britiske premierminister, David Cameron, siger i en erklæring i Downing Street, at en folkeafstemning om EU vil finde sted i Storbritannien torsdag den 23. juni.

Cameron siger, at hans regering anbefaler, at Storbritannien forbliver i EU, og han siger, at beslutningen om at stemme ja eller nej ved en kommende folkeafstemning bliver den vigtigste i vælgernes levetid.

- Jeg vil mandag gå til parlamentet og foreslå, at den britiske befolkning afgør vor fremtid i Europa ved en ja-eller-nej folkeafstemning torsdag den 23. juni, siger den britiske regeringsleder efter et regeringsmøde lørdag formiddag om Storbritanniens nye særlige status i EU.

Cameron sagde efter topmødet i Bruxelles, der sluttede sent fredag, at han er parat til en intens valgkampagne forud for folkeafstemningen.

- Jeg vil kæmpe med hele min sjæl for at overbevise den britiske befolkning om, at den skal blive i det reformerede EU, som vi fik sikret ved topmødet, siger han.

Cameron fremhæver, at Storbritannien aldrig bliver del af "en europæisk superstat", aldrig skal indføre euro som valuta og har fået beskyttelse af britiske velfærdsydelser.

- Storbritannien kan nu holde sig ude af de dele af EU, som ikke fungerer for os, siger den britiske premierminister og understreger, at der ikke er noget i aftalen, der forhindrer yderligere integration mellem landene i EU-samarbejdet.

/ritzau/Reuters