Briterne slår ned på Dovne Robert

Muligvis har den britiske finansminister på afstand fulgt med i den hjemlige debat om Dovne Robert.

I hvert fald varsler George Osborne nu et indgreb mod personer, der som den landskendte danske kontanthjælpsmodtager holder sig væk fra arbejdsmarkedet.

Finansministeren bliver i mandagens udgave af The Daily Mail citeret for, at den britiske regering vil gå til kamp mod personer, der i årevis modtager penge fra staten i form af velfærdsydelser.

Senere mandag ventes Osborne i en tale på det konservative partis årsmøde i Birmingham at præsentere hovedtrækkene i regeringens nye nedskæringer.

I et indlæg i The Daily Mail stiller George Osborne sammen med arbejds- og pensionsminister Iain Duncan Smith spørgsmålstegn ved rimeligheden i, at staten betaler ydelser til folk, der aldrig har været i beskæftigelse.

- Det er ikke længere okay at fravælge et liv med arbejde, skriver de.

Forældre uden job og arbejdsløse unge kan forvente at få reduceret deres ydelser, fremgår det af indlægget.

- Er det rimeligt, at man kan gå direkte fra skolen til et liv med boligstøtte uden først at finde et arbejde, spørger de to ministre.

- Er det rimeligt, at folk i arbejde er nødt til at overveje de økonomiske konsekvenser ved at at få endnu et barn, når dem uden arbejde ikke skal, lyder det videre.

George Osborne ventes i sin tale på årsmødet at annoncere nedskæringer i statens velfærdsudgifter på yderligere 10 milliarder pund (92,4 milliarder kroner).

Regeringen har i forvejen planlagt nedskæringer på 15 milliarder (138,5 milliarder kroner) inden 2015.

Regeringspartneren, De Liberale Demokrater, vil kun acceptere yderligere forringelser af de sociale ydelser, hvis der samtidig indføres en øget beskatning af de mest velstående.

Osborne ventes i sin tale at sætte hælene i over for støttepartiet ved at nedlægge et veto mod kravet om en såkaldt "mansion tax" (palæ-skat). Dermed er der lagt op til endnu mere uro i den skrøbelige og ustabile koalitionsregering.

Ifølge en meningsmåling i The Sunday Times ville de konservative være 14 procentpoint efter arbejderpartiet Labour, hvis der blev udskrevet valg nu.

Kilde: AFP

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip