Britisk cykellegende stopper karrieren: Hyldes af Cavendish

På et pressemøde i den skotske hovedstad Edinburgh afsluttede 37-årige Sir Chris Hoy torsdag en karriere, der blandt andet bød på imponerende seks OL-guldmedaljer og hele 11 verdensmesterskaber. Med yderligere en sølvmedalje til OL-samlingen nåede han at blive OL-historiens mest succesrige cykelrytter.

- Det er ikke en beslutning, der har været nem at træffe, men jeg ved at det er den rigtige beslutning, siger banespecialisten, der ved sommerens olympiske lege i London hentede to guldmedaljer hjem til Storbritannien, hvilket gav ham en plads i historiebøgerne som olympiadens cykelkonge.

Trods en fremskreden alder kommer karrierestoppet som lidt af en overraskelse. Det var nemlig ventet, at skotten, som BBC i 2008 kårede som årets sportspersonlighed, ville køre Commonwealth Games i hjemlandet til næste år. Nu vil han i stedet glimte ved sit fravær.

- Hver en sidste dråbe røg ud af mig i London (ved OL sidste år.red.). Det er tid til at træde til siden, lade de yngre kræfter komme frem og glimte og lade dem opleve, hvordan det er at præstere foran et heppende hjemmepublikum, fortæller Sir Chris Hoy, der i 2009 blev slået til ridder af Prins Charles af Wales.

Selvom han nu takker af, vil han dog ikke blive glemt. Slet ikke blandt cykelsportens største stjerner.

- Cykling er vokset, og der er et faktum, der står i spidsen for det - Chris Hoy, siger supersprinteren over dem alle, Mark Cavendish til BBC.

- Jeg kunne ikke have ønsket et bedre ansigt til at repræsentere min sport gennem disse voksende år, fortsætter han.

Tilbage står nu en af cykelsportens største sværvægtere, der kan se tilbage på en karriere, hvor triumferne kontinuerligt har afløst hinanden.

- Jeg føler ikke, jeg kan bede om mere. Jeg har haft en fantastisk karriere, men dette er enden, siger Chris Hoy.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip