Britisk ejendomsfond åbner efter uges tvangslukning

Skrevet af admin

13/07/2016

Dagens topnyheder

Et stormløb af kunder, der ville have deres penge ud af britiske ejendomsfonde, fik tidligere i juli flere fonde til at lukke dørene af frygt for kollaps. Nu åbner Aberdeen Asset Management dog for sin fond, da der er faldet ro på de rørte vande.

Det skriver Reuters.

- Markedet kan bruge tid på at finde et stabilt leje. Investorerne skal være opmærksomme på, at værdien af deres indskud i fonden kan blive ændret fra dag til dag for at reflektere fondens behov for at skaffe likviditet og beskytte investorerne.

Aberdeen Asset Managements fond var en af i alt seks fonde med aktiver for i alt 23 milliarder pund i britiske ejendomme, der måtte stoppe for al handel oven på den britiske EU-afstemning.

Det kraftige fald i pundet kombineret med en stor frygt for, at det britiske ejendomsmarked kan kollapse i fraværet af internationale købere, fik investorer til at trække deres penge hjem.

Investorerne gjorde det i en grad, så fondene frygtede for, at de kunne blive presset til at holde brandudsalg af deres ejendomme og på den måde skabe et kollaps bare ved salget.

Storbritanniens ejendomsmarked er i forvejen højspændt af underudbud og en større mængde udenlandske købere, der har sendt priserne helt til tops.

- Der bør være et øjeblikkeligt fald i værdien af både erhvervs- og boligejendomme, og usikre byggeprojekter vil sandsynligvis blive skrottet. Det vil ske hurtigt og bliver ganske ukomfortabelt.

- Det er konservativt at forvente et fald i priserne på op til 10 procent over det næste år, op til 20 procent i eftertragtede områder, skrev børsmægleren finnCap ifølge erhvervsmediet Business Insider mandag.

Børsnoterede byggeselskaber som Barratt Development og British Land er faldet med omkring 50 procent i værdi siden afstemningen.

/ritzau/