Britisk eks-premierminister rodes ind i pædofili-sag

Endnu et prominent navn er ved at blive viklet ind i et komplekst spind om sexmisbrug af børn begået af den britiske elite for årtier siden.

Mandag opfordres potentielle ofre til at stå frem, hvis de har været udsat for overgreb begået af den tidligere premierminister i Storbritannien Edward Heath, der stod i spidsen for regeringen fra 1970 til 1974 og var leder af Det Konservative Parti i ti år.

- Hvis du har været offer for en forbrydelse begået af sir Ted Heath eller har været udsat for et seksuelt overgreb eller har nogen oplysninger om dette, så stå venligst frem, siger Sean Memory fra kommissionen IPCC, der undersøger sagen, til The Guardian.

IPCC, der står for The Independent Police Complaints Commission, har fået en henvendelse fra en pensioneret politimand, som siger, at en sag om påstået sexmisbrug blev droppet i 1990'erne, da den truede med at afsløre Heath, skriver Reuters.

Ifølge The Guardian har efterforskere allerede været i kontakt med en i dag midaldrende mand, der påstår, at han som barn blev misbrugt af Edward Heath ved flere lejligheder.

En fond oprettet i Heaths navn byder efterforskningen velkommen og oplyser til AFP, at man er sikker på, at den tidligere premierminister vil blive renset for alle beskyldninger.

Heath døde i 2005 i en alder af 89 år.

Sagen kommer, efter at den britiske regering sidste år kom under pres for at sætte gang i en gennemgribende national undersøgelse af beskyldninger om, at toppolitikere i 1970'erne og 1980'erne misbrugte børn seksuelt.

Det skete i kølvandet på, at en række britiske kendisser blev kendt skyldige i at have forgrebet sig mod børn.

Blandt andet misbrugte BBC-stjernen Jimmy Savile, en af Storbritanniens største tv-personligheder i 1970'erne og 1980'erne, igennem flere årtier piger, drenge, kvinder og mænd i alle aldre - han skulle sågar have haft sex med lig.

Undersøgelsen af beskyldningerne mod Edward Heath sker dog separat fra den omfattende, nationale sag.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip