Britisk ekspert tror Labours Corbyn bliver svær at slå

Et formandsopgør ulmer i det britiske oppositionsparti Labour. Utilfredsheden med leder Jeremy Corbyn vokser, og senest har han tirsdag tabt en tillidsafstemning blandt partiets parlamentsmedlemmer med 70 imod ham og 40 for.

Men Corbyn, der i september sidste år blev valgt til formandsposten med overbevisende flertal blandt medlemmerne, bliver svær at slå.

Det vurderer Simon Usherwood, der er seniorlektor i britisk politik ved University of Surrey.

- Uanset hvem modstanderen bliver, bliver det svært at slå Corbyn. Nok vil parlamentsmedlemmerne af med ham. Men han har fortsat stor støtte i partiet, siger Usherwood.

Labours parlamentarikere kan ikke fyre Corbyn som partileder.

Men den britiske lektor venter, at tirsdagens mistillidserklæring fra dem vil betyde, at partiorganisationen udskriver en afstemning om lederskabet.

- Selv om mistilliden i sig selv ikke formelt kan rokke ved Corbyns lederskab, er den med til at svække hans position. Det er ret slemt, når kun 40 parlamentsmedlemmer støtter ham, siger han.

- Og sker det, at han bliver genvalgt, vil vi se endnu flere konflikter og spændinger i partiet, tilføjer Usherwood.

Han peger på henholdsvis Angela Eagle og Tom Watson som de mest oplagte kandidater til at udfordre Jeremy Corbyn.

Angela Eagle har siddet i det britiske parlament siden 1992 og er tidligere skyggeminister. Mandag var hun blandt dem, der trak sig fra Labours skyggekabinet i protest mod Corbyns ledelse.

Tom Watson er partiets stedfortrædende leder og blandt krigstilhængerne i Corbyns skyggekabinet. Han var blandt dem, der stemte for at bombe Syrien tilbage i 2013.

- Begge kandidater har stor opbakning og forståelse for begge fløje i partiet. Samtidig er de sympatiske og har stærke personligheder, siger Simon Usherwood, som mest tror på Angela Eagle af de to.

Jeremy Corbyn beskyldes blandt andet for ikke at have kæmpet hårdt nok i valgkampen for at sikre et ja til fortsat britisk EU-medlemskab.

Trods kritikken fastholder Corbyn, at han ikke vil gå af som partileder.

- Jeg blev demokratisk valgt til leder af partiet med 60 procent af stemmerne fra medlemmer og tilhængere. Jeg vil ikke svigte dem ved at træde tilbage, siger han ifølge BBC efter at have tabt tirsdagens tillidsafstemning.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip